Táplálkozás- Tejsavó fehérje

Mi az amit fogyasztásával elérhetünk?



Segíti az izmok regenerálódását edzések után

Minden fehérjetípus közül (növényi, állati, vegyes, stb.) ez tartalmazza az emberi szervezet számára legoptimálisabb arányban az összes esszenciális aminosavat. Az aminosavak az izmok alapvető építőkövei. A jó minőségű tejsavó fehérje gazdag BCAA-kban (elágazó szénláncú aminosavak) és glutaminban - ezek fontos szerepet játszanak az izmok felépítésében regenerálásában, továbbá olyan kötésű aminosavakat is tartalmaz, melyeknek fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében.

Diéta alatt segít meggátolni az izmok lebontását

Az egyedülálló aminosav összetétele miatt, diéta alatt is kiváló fehérjeforrás, amely segít meggátolni az alacsony szénhidrát- és kalóriabevitel mellett az izmok lebontását.

Immunerősítő hatású

A jó minőségű tejsavó fehérjékben sérülés (denaturálódás) nélkül kerülnek át az immunrendszer működését segítő di- és tri-peptidek, és egyéb összetevők. Ezek az összetevők emelik a szervezet glutation szintjét. A glutation egy fontos antioxidáns, mely védi sejtjeinket az őket károsító oxidatív folyamatok és szabad gyökök ellen.

Teljes értékű fehérjeforrás

A különféle fehérjéket az alapján osztályozzuk, hogy tartalmazzák-e az összes szervezetünk számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat. A tejsavó ebből a szempontból a "leg"-teljesebb értékű fehérje, biológiai értéke magasabb mint a tiszta tojásfehérjének, optimális eljárással készült kiegészítő esetében elérheti akár a 130-at is.

Fontos tudni:
Fogyókúra esetén izomnövelő hatása miatt, súlynövekedéssel és térfogat csökkenéssel számoljunk